10 maj 2015
12:00

BK Sport P 05 Gul

Referat: Eskilstuna City FK P05 Vit - BK Sport P 05 Gul

Dags för match igen på en fin gräsmatta på Årby IP, vädret har varit bättre men vi slapp i alla fall regn. Vi fick däremot se 11 laddade killar som bjöd på riktigt bra spel som värmde väl så mycket som solen skulle ha gjort om den visat sig. I första halvlek var vi riktigt heta och visade att vi var ute efter att göra en bra match och förhoppningsvis vinna. City trillade boll fint på sin planhalva men skapade inte så många heta lägen. Däremot så skapade vi en hel del, dels genom fint spel och spelbrytningar som ledde till målchanser. Vi fick se 2 mål av Viktor och ett av Felix i första halvlek. Utöver det så hade vi 4 bollar i virket och där fick vi se att stolparna verkligen är målvaktens bäste vän.

Andra halvlek blev jämnare och slutade 1-1. Vi fortsatte även här att skapa en hel del målchanser med ett flertal frilägen som vi inte lyckades förvalta samt ytterligare ett skott i målramen. Viktor gör 4-0 och City reducerar sedan och skapar ytterligare någon chans. Vi vinner dock till slut rättvist.

Alla spelare ska ha stort beröm för härliga kämpainsatser, vi tar med oss härliga hemspring där vi går in på kropp på motståndaren vilket gör det svårt för dem att skapa ordentliga lägen. Vi fick se rejäla brytningar, fina öppnande passningar som skapade målchanser och sist men inte minst två riktigt bra målvaktsinsatser med fina räddningar. Det tar vi med oss till kommande matcher och träningar.

Vi tackar City för en trevlig och juste match.

Stort tack också till vår trogna publik som följer oss i vått och torrt.